Gå direkt till shoppen buy

Rent och energieffektivt

Infra-paneler för montering i tak eller på vägg. Oavsett om det är ett nybygge eller en renovering, är infrapanelen det perfekta valet för dem som letar efter den mest bekväma lösningen för sin uppvärmning. Placerade i ett tak (termiskt rekommenderat) är de diskreta och påverkar inte inredningen.

Underhållsfria

Infrapanelerna är tysta och ger skön effektiv värme. Vid montering i taket stör de inte inredningen. Enkel rengöring är det enda underhåll som krävs.Små och effektiva

Poweralu-serien är avsedda för uppvärmning av hus, lägenheter, kontor med en takhöjd på upp till 2,6 meter. De avger de mest effektiva långvågorna, är helt tysta och mycket behagliga. Värmaren är tillverkad helt i aluminium och rostar inte. Infravärmen torkar upp fuktiga ytor och konsumerar inte syre. Luften blir inte heller torr som konvektionsvärme. Ypperligt bra för astmatiker och de med dammallergi då luftflödet blir mindre och det mesta dammet ligger kvar på golvet.

Värme som från solen

Den värmeenergi som utstrålas av panelen absorberas av de omgivande ytorna, såsom golv, väggar, möbler, etc. Termisk strålning överför all energi utan förlust till uppvärmda ytor och människor inom sitt arbetsområde. På så sätt kan du justera lufttemperaturen och minska medeltemperaturen i rummet. Tänk på att temperaturfallet på 1 grad ger 5% sparande.

Optimal värmefördelning

Vid användning av konvektions-värmesystem kommer den uppvärmda luften mest ackumuleras i taket. Infraröda värmare gör det möjligt att undvika liknande irrationell temperaturfördelning och minska värmeförluster. Temperaturen mellan ett golv och ett tak blir nästan identisk och möjliggör änne mer energibesparing.

Zon och punktuppvärmning

Infraröda värmare är den enda typen av värmare som gör det möjligt att utföra zon eller punktuppvärmning. Vid zonuppvärmning i olika delar av rummet kan olika temperaturer hållas.

Minimera kallras

Människor känner obehag vid kallras (exempel: nära fönstret). IR-paneler installerade i ovanför fönster minimerar kallras och kompenserar för värmeförluster och ger skön komfort.

Passar ihop med vilket värmesystem som helst

Infravärme kan du kombinera med vilket värmesystem som helst. Har du t ex luft/luft och den inte ger jämn värme i huset är det lätt att komplettera med en eller flera IR-paneler. De ska alltid styras med termostat och kommer då hålla en jämn behaglig värme som passar dig.


Tänk på: Infraröda värmepaneler värmer upp vad den träffar och INTE luft. Värmen är bokstavligen "i väggen" IR-värme hjälper till att förhindra fuktbildning samt mögel och svampsporer.

Så här räknar du ut hur mycket paneler du behöver

För fullvärme i huset eller stugan multiplicerar du arean med 40Watt. Det räcker med 40W i ett hus från 70-80-talet. Ett äldre hus utan isolering kräver givetvis mer och ett passivitetshus mindre. Ett 100 m2 hus behöver ca 4000 Watt och kommer att jobba 1/3 till 1/2 tiden under den kalla perioden på ca 6 månader. Förbrukningen blir då ca 8640 kWh om vi räknar med att de går 1/2 tiden. Det kan givetvis skifta i förbrukning beroende på husets egenskaper och olika klimat men ger en fingervisning.Vad är då skillnaden i komfort mellan strålningsvärme och konvektionsvärme? Svaret är enkelt; det blir stillsammare luftflöde då luften inte rusar till taket och kall luft sjunker mot golvet. Jämnvarmt mellan golv och tak. Varma väggar, golv och möbler ger riktigt skön komfort, och framför allt ingen torr luft. Dammet flyger inte omkring i luften utan lägger sig mer på golvet, speciellt uppskattat av astmatiker och de med dammallergi.

ryskvinter

Kontakta oss idag så kan vi hjälpa er med ert värmebehov
Tel: 044-20 00 30