Skön ir-värme som primär- eller tillskottsvärme


Gå direkt till shoppen buy
askoffer


Framtidens uppvärmning redan idag

Infraröd värme har använts för uppvärmning av bostäder och företag i årtionden i Europa, och nu uppmärksammas också fördelarna med det även i Sverige.

Infraröd värme ger ett mycket bra och skönt inomhusklimat, det är energieffektivt och sparar energi samtidigt som det är enkelt och underhållsfritt. Det värmer inte luften utan föremålen i rummet. Långvågig infravärme äter inte syre och virvlar inte heller runt damm, så du behöver inte andas i uppvärmd förorenad luft. Detta är framtiden!


Revolutionerande, rent och energieffektivt

Infra-paneler för montering på vägg och i tak. Oavsett om det är ett nybygge eller en renovering, är infrapanelen det perfekta valet för dem som letar efter den mest bekväma lösningen för sin uppvärmning. Placerade i ett tak (termiskt rekommenderat) är de diskreta och det påverkar inte inredningen.

IP 44  

Den nya generationens infraröda paneler uppfyller högsta kvalitet och elektriska säkerhetsbestämmelser. Användningen är säker även vid fuktiga förhållanden.

Underhållsfria

Infrapanelerna är tysta och ger skön effektiv värme. Vid montering i taket stör det inte inredningen. Enkel rengöring är det enda underhåll som krävs.


equalheat

Tekniken i våra ir-värmepaneler


spectrum
Även solen producerar olika typer av strålar (från mikrovågor till synligt ljus och röntgenstrålning, se diagram till vänster).
Bara strålar som faller i ett viss spektrum (0,75 till 15 mikrometer) ger uppvärmning. Dessa strålar kallas infraröda strålar (A) Nära-, (B) Medel-och (C) Far IR Rays. Det bästa och mest effektiva spektrum för uppvärmning är C-spektrum (Far IR-strålar, från 6 till 10 mikron). Därför är det viktigt att en infraröd panelvärmare producerar de flesta av sina IR-strålar i dess optimala spektrum. Våra paneler producerar 99,82% av sin produktion i C-serien och mer än 90% av det i det optimala spektrat (6 till 10 mikron).
Den absolut skönaste värmen - den är du värd!


Våra infrapaneler är ungefär som traditionella kakelugnar. Först värms objekten i rummet och sedan luften för en behaglig värme och komfort. Strålningsvärme kräver inte dyr luftcirkulation, vilket är principen i ett vanligt värmesystem. Minskad luftcirkulation bidrar även till att upprätthålla en renare, dammfri miljö som är speciellt uppskattad av dem som lider av allergi och astma.

Pasted Graphic 2 bvfapphand.png Pasted Graphic 3

För att styra dina infravärmepaneler måste du koppla till en termostat. Vi har ett flertal termostater från avancerade appstyrda till enklare plugin. Med en bra termostat hålls en jämn temperatur och du sparar ytterligare energi.Efter att ha använt infravärmepaneler ett tag är det svårt att vilja ha något annat då komforten är påtagligt skön. Prova du med!kallras


"Vid kallras orsakad av en kall altandörr eller dålig isolering upplevs obehag och drag. Här får man ett mycket bra resultat med infravärmen. Det blir som ett lock över det kalla. Hela rummet får en helt annan karaktär i värmen. Likaså är det en bra lösning när golvvärmen inte räcker till eller har lagt av. Våra paneler sprider värmen i ca 100-120 grader. Värmen har en mycket mjuk karaktär. Golven och väggarna blir betydligt varmare än med konventionell värme. Det blir nästan jämnvarmt i de olika luftskikten i rummet. Inga mer kalla golv."